PD "Jelenak" organizuje odlazak na planinu Jelica.

Obilazak vrhova Crna stena (929mnv), Stjenik i Stjeničkog Okna i vidikovca sa kojih se pruža fenomenalan pogled.

Polazak iz Pančeva u 6:30h, Beograd Sava centar 7:00h. Putujemo preko Beograda, autoputem Miloš Veliki, sa usputnim pauzama, preko Čačka do polazne tačke.

Povratak u večernjim satima.

 

Staza je kružna (krećemo iz sela Banjica) i vodi preko vrhova Stjenik i Neboš sve do vidikovca Crna stena. Bogata je šumom i raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom. Usput ćemo obići Stjeničko okno (Upozorenje: Uspon na Stjeničko okno je kratak i rizičan, teren je siparan. Potreban je oprez.) Ko ne želi da se penje do Stjeničkog okna može  sačekati grupu jer silazimo istom stazom sa Stjeničkog oka pa nastavljamo put ka vidikovcu. Prećićemo oko 16km i imati oko 800m uspona.

Hrana iz ranca, poneti oko 2l vode na stazu

 

Oprema

 

Duboke planinarske cipele i garderoba prilagođena vremenskim uslovima, zaštita od vetra/kiše...

 

Dokumenta: Lična karta, zdravstvena i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2023. godinu.

Cena: 2500 dinara (obuhvata troškove vozača, putarine, itd)

 

OBAVEŠTENJE: ZA OVO PUTOVANJE NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJA PUTOVANJA!

Prijave i više informacija kod Aleksandar Janjić (MB915) 069/355-521-0 ili na sastanku društva Jelenak, četvrtkom od 19 do 20:30 časova u domu Omladine u Pančevu.

Izlet je namenjen isključivo članovima planinarskih organizacija.

Napomena: Program putovanja i uspona je orijentacioni. Organizator zadržava pravo izmene plana u zavisnosti od okolnosti na terenu. Učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti PSS : https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

 

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.