Petak 17.06.2022. Polazak iz Pančeva oko 16h.

Po dolasku u Planinarski dom  “Sopotnica”  smeštaj u višekrevetnim sobama.


Subota 18.06.2022.
Nakon doručka, iz ranca, polazak na pešačku turu.
Obilazimo Slapove sopotnice, nakon dužeg  zadržavanja i slikanja polazimo na vih  Čeline ( 1216mnv) dužina staze je oko 8km sa usponom od 450mnv, staza zahteva dodatnu opreznost pri samom vrhu. Ukoliko vremenski uslovi dozvole postoji mogućnost organizovanja prolaska  kroz kanjon Mileševke . Dužina, ove zahtevne , je oko  18km. Za one koji  su zainteresovani, a ne idu kroz kanjon, prevoz bi se organizovao do Manastira Mileševo gde bi sačekali grupu koja ide kroz kanjom Mileševke.
Po povratku u smeštaj, postoji mogućnost organizovane večere ili iz ranca.


Nedelja 19.06.2022.
Doručak (organizovan ili iz ranca po izboru) pakovanje,  polazak na Uvac, otprilike nakon dva  sata  vožnje polazimo na našu pešačku turu do Vidikovca Veliki vrh, koji možda nije najpoznatiji ali sigurno se sa ovog vrha pruže najlepši pogled na meandre Uvca. Nadamo se da ćemo videti i najpoznatije stanovnike Uvca, beloglave supove. 

Dužina staze je oko 15km. Nakon završetak akcije put nas vodi preko Zlatibora, gde postoji mogućnost da napravimo pauzu za večeru.
Ukoliko bude dovoljno vode  u jezerima postoji mogućnost organizovanja i vožnje čamcem i posete Ledenoj pećini
Cena akcije 4.000,00 dinara (prevoz, putarna i troškovi za vozača) i 1500,00 dinara (spavanje dve noći i ulaznica u SRP Uvac).
Prijave važe samo uz uplatu akontacije od 4.000 dinara.
Za akciju je neophodna planinarska oprema za sve vremenske uslove, kao i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2022 godinu.
Uplate je moguće izvršiti na sastancima drustva četvrtkom od 19 do 20.30h u Domu. Prijava vazi samo  po uplati akontacije, a u slucaju odustajanja potrebno je naći zamenu.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova vodič zadržava pravo izmene akcije.
Svi učesnicu idu na sopstvenu odgovornost i dužni su da se pridržavaju instrukcija vodiča, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti PSS.
Prijave i dodatne informacije: 063/8938762, Mihajlo Mikasinović.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.