Polazak iz Pančeva u 6 časova. Vožnja preko Kovina i Smedereva.

Povratak oko 20 časova.

Vrh Veliki Vranj je vrh koji zauzima centralni položaj u Homoljskim planinama. Sa vrha se obično mogu videti svi poznatiji vrhovi na planini. Predstavlja prirodnu vododelnicu reka, a u samom podnožju vrha nalaze se kvalitetni i jaki izvori pijaće vode. Sa ovakvim odlikama, sačuvao je ljudsko življe na njegovim padinama. 

Skup sa ostalim planinarima iz drugih klubova je kod doma kulture u Krepoljinu. Biće vremena za doručak i kafu. Oko 08:30h krećemo prevozom, svako svojim do mesta gde se spajaju Komnenska i Krepoljinska reka. Poslednjih tri kilometra je put od dobrog makadama. Nakon kratkog upoznavanja sa stazom od strane domaćina, krećemo na uspon. Uz Krepoljinsku reku stižemo do njenog izvora, gde ćemo napraviti dužu pauzu (20 minuta). Završni uspon na vrh. Poslednjih 50m, treba obratiti više pažnje jer je sam vrh eksponiran. Silazak drugom stranom ka sedlu na jarčevoj bradi, onda i sam silazak do izvora Komnenske reke. Još jedna duža pauza na izvoru, gde se nalaze i Mijucića pećine. Nakon pauze dobrim makadamom vraćamo se do početne tačke.

Dužina staze je 14km sa 850m uspona ravnomerno raspoređenog. Po završetku akcije, prevozom se vraćamo do doma kulture u Krepoljinu, gde će biti organizovan ručak. Dodela zahvalnica klubovima koji su uzeli učešće. Uspon se organizuje u saradnji sa mesnom zajednicom Krepoljin i opštinom Žagubica.

Ishrana:  Domaćin uspona je obezbedio besplata ručak za sve učesnike uspona u domu kulture Krepoljin. Poneti bribor za jelo.

Svi učesnici na akciji,učestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Kotizacija za ovu akciju je 1.500 rsd (uplata se vrši na sastanku društva). Obavezna je plaćena članarina za tekuću godinu.

Prijave Viber ili SMS poruke 063/341-490 Jonike Žeravljev (mb 306).

 

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.