4 врха - Црна глава (2139 мнв), Зекова глава (2117 мнв), Црна Локва (2008 мнв) и Жубер (1848 мнв)

6 Језера - Урсуловачко Велико (1902 мнв) и Мало (1760 мнв), Пешића (1838 мнв), Шеварине (1650 мнв),

 Шишко Велико (1660 мнв) и Мало (1780 мнв)

Петак (18. октобар): Полазак од Дома омладине у Панчеву, у 16:30 (доћи 10-ак минута раније). Улазак путника у Београду на паркингу код „Сава центра” (ул. Владимира Поповића/савска страна) у 17:15. Наставак путовања преко Краљева, Новог Пазара и Берана. Долазак нашим превозом до катуна у којем смо смештени.

Субота (19. октобар): Из нашег катуна крећемо у 7 сати, пут врхова - Црна глава (2139 мнв) и Зекова глава (2117 мнв). Идемо преко малог и Великог Урсуловачког језера на црну Главу, а затим на Пешића језеро и Зекову главу. Повратак другом стазом. Тога дана прелазимо 21 км, уз 1000 метара успона.

     

Поглед на ''слонче'',Зекову главу и Пешића језеро                                    Поглед са Зекове главе на Црну главу и Пешића језеро

Недеља (20. октобар): Рано ујутру крећемо на туру. Пролазимо поред Великог Шишког језера и прво се пењемо на врх Жубер (1848 мнв), а затим на врх Црна локва (2008 мнв). Уколико будемо имали добро пролазно време,  идемо до видиковца Бендовац (1774 мнв), са кога је леп поглед на удаљено Биоградско језеро. Повратак другом стазом, преко Малог Шишког језера и језера Шеварине до смештаја.

Шишко Језеро                                                                               Поглед на Црну главу и Зекову главу

Препешачићемо (можда нам и превоз олакша део пута) око 15 км, уз 650 метара успона.

Паковање, домаћински ручак и повратак.

Опрема: гардероба и обућа за високогорске услове, рукавице, капа, чеона лампа (обавезна)...

Документација: Лична карта, здравствена и планинарска књижица.

Храна: Из ранца или код домаћина - традиционални, квалитетни оброци. Није шведски, већ катунски сто - за доручак: пите, сир, кајмак, кисело млеко, суво месо, качамак …, а за ручак: погача, чорба, месо, салате, сир…

Смештај: У катуну, у двокреветним и вишекреветним колибама. Главни објекат је такође наш, домаћини су завршили сезону и долазиће само да нам донесу договорене оброке. Добијамо по два пешкира и постељину, али понесите врећу за спавање, ако сте зимогрожљиви. Имамо купатило са тушем и тоалетом. Струју добијамо преко соларног панела - само за бојлер у купатилу и сијалицу у кухињи. За остале потребе имамо чеоне лампе.

Цена: 4500 динара (превоз, путарине, хранa и смештај за возача и организациони трошкови), а за ноћење је потребно издвојити 16 евра за две ноћи.

Молимо да се не пријављују особе са посебним прохтевима, нервозни, неспремни на компромисе, који све подређују личном комфору, а немају осећај према потребама других људи.

Напомена: Програм путовања и успона је оријентациони. Организатор задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Учесници иду на сопствену одговорност уз дужно придржавање Правилника о безбедном извођењу планинарских активности ПСС: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

Организатори: Славица Илић 0637448735 ; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. и Милутин Илић 063510503 ; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Хвала Горану Стаменковићу, аутору фотографија пејзажа. 

 

 

 

U BOJAMA RUJA, 1.OKTOBAR 2022.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.