Петак (8. јун 2018): Полазак из Панчева у 20 часова. Путујемо преко Београда (улазак учесника код општине Нови Београд у 20:30), Чачка и Мокре Горе до Тјентишта и Драгош седла.

 

Субота (9. јун 2018.): Рано ујутру стижемо на Драгош седло. Напуштамо возило и са малим ранцем на леђима идемо стазама кроз прашуму до водопада Скакавац.

Код водопада правимо дужу паузу и враћамо се до Драгош седла, где нас чека превоз са свим стварима. Превозом идемо до Пријевора - у подножју Маглића, где подижемо наш камп, поред јаког извора воде.

Недеља (10. јун 2018) :  Рано устајање и полазак на врх Маглића (2386 мнв), који пењемо атрактивном стазом директно са Пријевора (1668 мнв), у почетку мање, а касније више стрмом  и у стени. Потребна је воља, добра кондиција и спремност да се пење у стени, мало захтевнијом стазом. На врху би требало да смо након 4 сата. Силазак другом стазом, преко Трновачког језера и долазак на Пријевор. Укупно на стази проводимо око 10 сати.

Краћи одмор, ручак и паковање шатора и опреме. Полазак превозом за Србију.

Ко се одлучи за рафтинг, можемо исти организовати први, други или оба дана, уз боравак у кампу HIGHLANDER, односно, Горштак. Превоз до-од кампа и планине обезбеђен. У зависности од тога, са

нама може ићи кроз прашуму Перућицу или на Маглић. Комплетан програм услуга и цене у кампу можете погледати на сајту    https://highlandertim.com/

Након свих активности и спајања група у Фочи, полазак за Србију.

Опрема:  Шатор, подметач, врећа, чеона лампа, шлем (због пењања у стени) и сва стандардна опрема за камповање и боравак у природи.

Храна: За два дана, у сопственој режији. 

Документација: Лична карта (или пасош) и планинарска књижица.

Цена: 4200 динара. У случају одустајања, потребно је пронаћи замену, јер се новац не враћа. Организатор свакако прави листу чекања, за евентуалне замене.

У цену је урачунато: превоз, ноћење и храна за возача, путарине, таксе за улазак НП Сутјеска и организациони  трошкови.

У цену није урачунато: осигурање (многи већ имају лично), рафтинг и све услуге везане за исти (на упит).

Организатори: Милутин Илић 063510503; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и Славица Илић 0637448735; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Напомена: Програм путовања и успона је оријентациони. Организатор задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Учесници иду на сопствену одговорност уз дужно придржавање Правилника о безбедном извођењу планинарских активности ПСС:                                           https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.