6:00 h: Polazak minibusom ispred Doma omladine. Ruta putovanja: Pančevo – Beograd – Mladenovac – Rudnik - Gornji Milanovac – selo Jablanica.

Oko 9:00 h:  Dolazak u selo Jablanica, priprema za pešačenje i polazak na pešačenje.
Prvo se penjemo na atraktivni stenoviti vrh vulkanskog porekla Trijeska (736 m/nv) – na vrhu se nalaze ostaci srednjovekovne tvrdjave. Dalje, stazom koji ima sve: i gustu šumu, i livade i proplanke i stenu, idemo do Crnog vrha (902 m/nv). Zanimljiv trek.
Pravimo kružnu turu i stižemo kod Norveške kuće u Gornjem Milanovcu, gde nas čeka autobus.
Pešačka tura ima oko 20 km i oko 1000 m visinske razlike.
Nakon pešačenja, polazak u Pančevu gde stižemo u ranim večernjim satima.
Hrana: Iz ranca.
Oprema za planinarsku turu u letnjim uslovima: planinarske cipele, zaštita od kiše, jakna, čeona lampa, hrana prema afinitetu svakog učesnika za pešačenje od oko 6-7 sati, voda, rezervna odeća ...
Dokumenti: Lična karta, zdravstvena i planinarska knjižica.
Prevoz i drugi organizacioni troškovi iznose 1300 dinara po svakom učesniku.
Prijava uz uplatu kod vodiča Dobrice Dabovića (MB 604) na sastancima Jelenka u prostorijama Doma omladine u Pančevu četvrtkom od 19 – 20:30 h. Za prijavu, pored uplate, obavezno je navodjenje broja planinarske knjižice i društva-kluba čiji je planinar član. Prijava je validna samo sa uplatom i jedino će u tom slučaju prijavljeni biti upisani u spisak učesnika.  U slučaju odustajanja, potrebno je naći adekvatnu zamenu, jer se u suprotnom uplata ne vraća.
Program putovanja i uspona je orijentacioni; оrganizator zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici idu na sopstevenu odgovornost uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednom izvodjenju planinarskih aktivnosti  PSS: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf
Organizator-vodič: Dobrica Dabović (broj licence PSS-a 604). Kontakt: telefon 064 884 21 11; email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.