6:00 h: Polazak minibusom ispred Doma omladine. Ruta putovanja: Pančevo - Beograd – Kraljevo – selo Brezna. Ukupno minibusom tog dana ćemo preći oko 420 km.

Do 10:00 h krećemo na uspon od planinarskog doma PSD “Gvozdac” u selu Brezna. Staza nije tehnički zahtevna. S’ obzirom na centralni položaj Stolova, medju planinama Srbije, i otvorenost staze kojom se penjemo na najviši vrh ove planine, dok se penjemo uživaćemo u lepim vidicima na okolne planine – Troglav, Čemerno i Radočelo na istoku, malo južnije Goliju, na jugu Kopaonik i Željin, a na drugoj strani Jatrebac, Rtanj …Ukoliko bude dobra vidljivost mogu se -videti snežni i oštri vrhovi crnogorskih planina.
Planina je poznata i po konjima koji na njoj slobodno borave tokom cele godine. Staza je polukružna i završava se u selu Kamenica, gde nas čeka prevoz. Dužina staze je oko 19 km, sa 800 m uspona. Očekivano vreme završetka pešačenja je oko 17:00 h. U povratku ćemo napraviti pauzu za ručak u Mrčajevcima. Dolazak u Pančevo od 22:00 h.
Na uspon ćemo ići zajedno sa planinarima iz PD “Azimut” iz Beograda, koji tog dana po istom planu organizuju akciju.
Hrana: Iz ranca. Ručak u Mrčajevcima (ko hoće).
Oprema za planinarsku turu u zimskim uslovima. Obavezna oprema su planinarske cipele, topla odeća, jakna, kapa, rukavice, čeona lampa, kamašne, hrana prema afinitetu svakog učesnika za pešačenje od oko 6-7 sati, voda, zaštita od kiše, rezervna odeća ...
Dokumenti: Lična karta, zdravstvena i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2018. god.
Prevoz i drugi organizacioni troškovi iznose 1600 dinara po svakom učesniku.
Prijava uz uplatu kod vodiča na sastancima Jelenka u prostorijama Doma omladine u Pančevu četvrtkom od 19 – 20:30 h. Za prijavu, pored uplate, obavezno je navodjenje broja planinarske knjižice i društva-kluba čiji je planinar član. Prijava je validna samo sa uplatom i jedino će u tom slučaju prijavljeni biti upisani u spisak učesnika.  U slučaju odustajanja, potrebno je naći adekvatnu zamenu, jer se u suprotnom uplata ne vraća.
Program putovanja i uspona je orijentacioni; оrganizator zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici idu na sopstevenu odgovornost uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednom izvodjenju planinarskih aktivnosti  PSS: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf
Organizator-vodič: Dobrica Dabović (broj licence PSS-a 604). Kontakt: telefon 064 884 21 11 (prijava od 26. jan. do 4. feb. na telefon 063 342 795  Snežana Dabović); email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.