Петак 29.12.2017. Полазак у 17:00 часова испред Дома омладине у Панчеву. Могућ улазак  путника у Београду, Чачку, Ужицу... уз договор. Ноћна вожња преко Чачка, Вишеграда и Требиња до села Врбањ.

Субота 30.12.2017. Јутарњи долазак у Врбањ и припрема за успон. Део групе који не иде на акцију минибусом наставља до смештаја у Херцег Новом. Нас очекује успон на Зубачки кабао, који је са својих 1894 метра надморске висине главни врх масива Орјена и највиша тачка приморских Динарида. Успон није превише захтеван, али нас може дочекати снег са залеђеном покорицом и препоручљиво је понети цепин и дерезе. Kо нема дерезе ризикује да не изађе на врх, али ће свакако прећи добар део прелепог гребена.

Излазак на врх, задржавање у односу на временске услове и силазак у Врбањ где нас чека наш минибус и превози до смештаја у Херцег Новом.

Недеља 31.12.2017. у 8:00 часова минибусом идемо пут Котора. Уколико неко не иде на успон, може провести дан у Котору, а наш циљ су Ђерински врх (1.098 мнв) и Пестинград (1009 мнв), врхови који припадају масиву Ловћена. Крећемо са ''плаже'' и пењемо прелепи Пестинград са кога се пружа сигурно најлепши поглед на целу Боку Которску...

Силазак другом стазом према Котору и долазак до места Крстац где нас чека минибус. Ко је уморан може се возилом спустити у Котор, а остатак групе чувеним серпентинама силази у стари град Котор. Обилазимо стари град, група се комплетира и идемо у Херцег Нови.

Вечерње - новогодишње дружење. Препорука - концерт Владе Георгијева и обилазак све три бине на улицама града.

Понедељак 1.01.2018. Након целодневних активности од претходног дана и вечерњег изласка, буђење по слободној вољи. Ко се буде излежавао предуго - пропустиће полазак у 12:00 на лагану шетњу, прву у новој години. Идемо на полуострво Превлака, тик уз границу са Хрватском посетићемо цркву Светог Илије и уживати у погледу на све стране.

Након лаганог излета долазак у смештај, одмор, предлог за спремање заједничког роштиља (плодови тора или мора), припрема за вечерњи обилазак града и уживање у музици групе Ван Гог на једној од бина или по сопственом избору.

Уторак 2.012018. Дан предвиђен за повратак кући, али пре тога нас чека  успон на Одијево (1571 мнв). Тура је средње напорна, али врло интересантна и углавном панорамска, са погледом на Херцег Нови, улаз у Бококоторски залив, полуострва Превлака и Луштица, а са друге стране на Орјенски масив.  

Група која иде на Одијево полази минибусом у 7 сати са спакованим стварима, које остављамо у возилу. Долазак у 7:30 до мотела Борићи и успон на врх. Возило се враћа у Херцег Нови, возач одмара и са остатком групе креће у 11:30  и долази на исто место у 12 часова. Чекају групу која је била на Одијеву и након сакупљања, сви заједно полазимо пут Србије преко Требиња, Гацка... У Панчево стижемо у току ноћи.

Опрема: гардероба за зимске услове, планинарске ципеле, ранац, рукавице, капа, чеона лампа, цепин, дерезе...

Храна: у сопственој режији.

Документација: Пасош – лична карта, здравствена и планинарска књижица.

Цена: 85 евра. У цену је урачинато: три ноћења у апартманима у Херцег Новом, превоз, трошкови аутопута у Србији, такса код Мокре Горе и друмарине на путу Требиње – Херцег Нови, смештај и храна возача, организациони трошкови.

Пријава је важећа уз уплату аконтације у износу од 50 евра. Редослед пријава одређује и редослед седења. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, јер се новац не враћа.

Напомена: Програм путовања и успона је оријентациони. Организатор задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Учесници иду на сопствену одговорност уз дужно придржавање Правилника о безбедном извођењу планинарских активности ПСС: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

Организатори: Славица Илић 0637448735 ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и Милутин Илић 063510503 ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.