Петак, 26. маj: Полазак у 17:00 ч испред Дома омладине у Панчеву. Путујемо преко Београда, Ибарском магистралом до Зубиног потока. Долазак у касним вечерњим стима и смештај у бунгаловима крај језера Газиводе. Капацитет кампа је 20 лежајева . У кампу постоји могућност ширење шатора.

Субота, 27.мај: Полазак на успон на Берим у 7:30 ч.

Стаза: Камп Резала - Резалска глава - Превија – Дамјанова чесма – Столови - Макве - Савина вода – Берим – Криви пут – Чечевска река - Село Коваче – Камп Резала.

Дужина стазе: Око 23 км, Укупан успон: Око 1200 м,

Са Берима се пружа атрактиван поглед на Зубин Поток, Косовску Митровицу, језро Газиводе, Проклетије, Хајлу....

Повратак у камп у поподневним часовима, вечера, дружење, одмор.

Недеља 28.мај:

Група А: Полазак на ферату у 7:30ч.

Домаћини нас возе до Превије одакле настављамо пешице до логистичког кампа који се налази у подножју берима ( око 2км удаљености). У логистичком кампу биће подељена опрема (шлемови, комплети за ферату и рукавице) и краћа обука како се користи опрема и како се понашати на ферати. Укупна дужин ферате је 4км, а време пењања и спуштања је 3-3,5ч.

У повратку са ферате домаћини нас превозе до Зубиног потока где се налазимо са групом Б.

Пре поласка на ферату потребно је спаковати ствари и убацити у комби.

Група Б: Уживање на језеру, вожња кајаком или бициклом (који су у оквиру кампа и не наплаћују се додатно), шетња на стази поред језера или обилазак Зубиног потока и манасира Дубоки Поток у зависности од интересовања групе.

После спајања обе групе у Зубином потоку, ако нам остане довољно времена постоји могућност обиласка манастира Бањска.

Полазак за Београд и Панчево у 16ч.

Храна: Храна из ранца за два дана, постоји могућност организовања заједничке вечере у суботу увече, као и уплате доручака у ресторану кампа по пристуапачним ценама.

Документи: Обавезно понети личну карту и планинарску књижицу са плаћеном чланарином за 2017 год.

Опрема: Планинарска опрема у складу са временским условима.

Цена:Цена 3.500 динара (обухвата превоз минибусом до смештаја, путарину, храну и смештај возача и друге организационе трошкове), а за ноћење је потребно издвојити 500 динара по ноћењу.

Цена Via Ferrateје 20 еура и обухвата: превоз до Превије, изнајмљивање опреме, услуге водича и надокнаду за коришћење и одржавање ферате.

Пријаве уз уплату аконтације од 2.500 динара, код организатора на састанцима Јеленка четвртком од 19 – 20,30 h. Остатак до поласка.

На акцију сви учесници иду на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

У случају лоше временске прогнозе акција се одлаже за 7 дана.

 

Додатне информације можете добити код организатора:

Виолета Бојовић тел. 064/244-16-52email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Славица Илић тел. 063/ 744-87-35 email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.