Окупљање учесника 26. јуна 2024. године (среда) у 08:00 испред Дома Омладине у Панчеву. Улазак учесника из Београда у 08:30 на паркингу испред Сава Центра (савска страна). Путовање ауто путем преко Хрватске и Словеније до нашег одредишта, уз успутне паузе.

План по данима изгледа овако:
Дан 1. (среда) – Путовање преко Хрватске  и Словеније уз паузе. Посета утврђеног града Оточец на Крки. Наставак путовања до смештаја у Кочи на Грохоту под Радухо. Смештај и одмор. Ноћење.
Дан 2. (четвртак) – Успон на Радуху (2062 мнв) и повратак у Кочу на Грохоту под Радухо. Одмор и ноћење.
Дан 3. (петак) – Превоз до дома на Смрековцу и успон на Смрековц (1577 мнв), Босковец (1588 мнв) и Голте (1564 mnv). Повратак у Дом на Смрековцу, одмор и ноћење.
Дан 4. (субота) – Превоз до Андрејевог дома на Слемену и успон на Уршљу Гору (1699 мнв) и повратак у Андрејев дом на Слемену. Ако буде времена одлазак до Терме Тополшица на купање. Одмор и ноћење.
Дан 5. (недеља) – Повратак кући уз дугу паузу за купање у Термама Тополшица и/или Велењском језеру. Могућност посете музеја рударства у Велењу. Обилазак Цељског Града где су живели грофови Цељски. Наставак путовања према Србији. Долазак у вечерњим сатима у зависности од гужве на путевима и граници.

Цена путовања износи 150 евра и покрива:
- Транспортне трошкове (гориво, путарине, еколошке таксе)
- Остале организационе трошкове

Цена не покрива:
- пoлису путног здравственог осигурања за време трајања путовања
- смештај у планинарским домовима
- исхрaну за време трајања путовања
- улазнице за локалитете на којима се улаз наплаћује
- остале личне трошкове у току трајања путовања

У домовима у Словенији потребно је имати свој чисти уложак вреће за спавање или постељину. Ко нема изнајмљује постељину у дому. Чланови Планинске Звезе Словеније (ПЗС) са плаћеном маркицом за 2024. годину остварују попуст на смештај у објектима ПЗС.

ПРИЈАВЕ, УПЛАТОМ 150 eврa прикупља Биљана Миоч, +381 (63) 8584753, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , до попуне ограниченог броја учесника Експедиције (21).

НAПOMEНA:
Потребно је поседовати важећу путну исправу са роком трајања бар три (3) месеца дуже него што је крај овог путовања.
И што лепо рече мој друг водич Милутин: „Молимо да се не пријављују особе са посебним прохтевима, нервозни, неспремни на компромисе, који све подређују личном комфору а немају осећај за потребе других људи.“

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.