Jedno od nekoliko najlepših planinarenja-pešačenja po planinama Srbije...

6:30 h: Polazak minibusom ispred Doma omladine. Ruta putovanja: Pančevo - Beograd – Mionica – Divčibare.  Ukoliko neko ulazi u Beogradu ili nekom drugom usputnom mestu, blagovremeno ćemo dogovoriti mesto ulaska u minibus. Oko 9:30 h: Dolazak na Divčibare. Izlazimo iz autobusa u blizini vrha Kraljev sto i pripremamo se za planinarenje.
Oko 9:45 h: Polazak na pešačku turu dugu 27 km i visinskom razlikom od 700 m u usponu i 1100 m u silasku.
Idemo preko Malog Maljena, Ravne gore, Suvobora, Dobrih voda, Rajca, do planinarskog doma Čika Duško Jovanović, gde se akcija završava.
Prilikom pešačenja, pauze ćemo praviti uglavnom na vrhovima, i na lepim vidikovcima, a u zavisnosti i od vremenskih uslova.
Staza nije zahtevna; najvećim delom ide preko blago zatalasanih brežuljaka, livada i pašnjaka, tako da se 700 m uspona neosetno prodje. Naravno, zbog solidne kilometraže potrebna je i solidna fizička kondicija za prelazak ove ture.
Kako nam je bilo prošle godine u isto vreme (10. sep. 2017.god.), možete pogledati na sledećem linku (autor Branislav Petković): https://photos.google.com/share/AF1QipNKNiI3CD4AbLzKGkZaIzsj7fpjes0hiVXE2CYdJ-zVxyF3wCJzUDTLwLItWK5H7g?key=a3VETURGM2pWN0czTENCVUhqbjAxWVcycTRDMDZR
Oko 18,00 h je planiran završetak aktivnosti.  Nakon toga sledi jednosatna pauza u PD Čika Duško Jovanović.  Planirano vreme polaska za Pančevo je u 19,00 h. Putujemo preko Ljiga i Beograda. Dolazak u Pančevo do 21,30 h.
Hrana: Iz ranca. Moguće je ručati u PD Čika Duško Jovanović, na kraju akcije. Vodu je potrebno poneti, a može se natočiti nakon 14 km na Ravnoj gori, kao i na kraju ture na Rajcu.
Oprema za planinarsku turu u letnjim uslovima. Obavezna oprema su planinarske cipele,   jakna, baterijska lampa, krema za sunce, hrana prema afinitetu svakog učesnika za pešačenje od oko 8 sati, voda, zaštita od kiše, rezervna odeća ...
Dokumenti: Lična karta, zdravstvena i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2018.god.
Prevoz i drugi organizacioni troškovi iznose 1400 dinara po svakom učesniku.
Prijava uz uplatu akontacije od 1000 dinara kod vodiča Dobrice Dabovića (MB 604) na sastancima Jelenka u prostorijama Doma omladine u Pančevu četvrtkom od 19 – 20:30 h. Za prijavu, pored uplate, obavezno je navodjenje broja planinarske knjižice i društva-kluba čiji je planinar član. U slučaju odustajanja, potrebno je naći adekvatnu zamenu, jer se u suprotnom uplata ne vraća.
Napomena: Program putovanja i uspona je orijentacioni; оrganizator zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici idu na sopstevenu odgovornost uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednom izvodjenju planinarskih aktivnosti  PSS: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf
Organizator-vodič: Dobrica Dabović (broj licence PSS-a 604). Kontakt: telefon 064 884 21 11; email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.