Петак (6. јул 2018): Полазак испред Дома омладине у Панчеву, у 22сата. Путујемо преко Београда (улазак учесника код општине Нови Београд у 22:30), Чачка и Новог Пазара.

 

Субота (7. јул 2018.): Рано ујутру стижемо у село Драга, одакле почиње успон на врх Белег (2006 мнв) и Поглед (2154 мнв). Са врхова се пружа поглед на целу Метохијску котлину, Шар Планину, Копаоник, Проклетије, Рогозну, Голију...Успон на врх није технички захтеван и заједно са силаском ће трајати 8-9 сати.

Након завршетка акције превозом идемо до језера Газиводе, где ћемо бити смештени у малом хотелу Језеро, на обали. Закупили смо цео објекат.

Недеља (8. јул 2018): Полазак на ферату у 8 часова. Домаћини нас возе до Превије одакле настављамо пешице до логистичког кампа који се налази у подножју Берима (око 2 км удаљености). У логистичком кампу преузимамо опрему (шлемови, комплети за ферату и рукавице) и имамо краћу обуку - како се користи опрема и како се понашати на ферати. Укупна дужина ферате је 4км, а време пењања и спуштања је 3-4 сата.

Након ферате је силазак једним делом преко незгодног сипара до логистичког кампа, раздуживање опреме и повратак до превоза, који нас чека на Превији.

Уколико неко не жели да иде на ферату, у пратњи водича може планинарском стазом отићи на врх Берима (1731 мнв).

По спајању група које иду на ферату или на врх Берима, повратак у хотел.

Краћи одмор, ручак, паковање и полазак за Панчево.

Документација: Лична карта, планинарска књижица, осигурање. Препоручујемо Milenijum осигурање са спортским ризиком.

Опрема: За успон на врхове Поглед и Белег, стандардна – високогорска. Опрему за ферату добијамо од домаћина.

Смештај:  у хотелу Језеро (бесплатан WiFi), у дво и трокреветним собама (10 евра, ноћење са доручком) и на душецима у великој просторији (200 динара). За смештај у собама предност имају девојке и парови. Хотел има своју платформу на плажи. Понесите купаћи.

Храна: у сопственој режији.  У хотелу је могуће договорити вечеру у суботу, као и доручак и ручак у недељу по приступачним ценама.

Цена: 3.800 динара (обухвата превоз, путарину, храну и смештај за возача и организационе трошкове) и не обухвата изабрану опцију смештаја.

Цена Виа ферате је 20 еура и обухвата: превоз до Превије, изнајмљивање опреме, услуге водича и надокнаду за коришћење и одржавање ферате.

Пријава је важећа уз уплату аконтације од 2.000 динара.

Сви учесници који пењу ферату потписују изјаву о преузимању личне одговорности.

Напомена: Програм путовања и успона је оријентациони. Организатор задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Учесници иду на сопствену одговорност уз дужно придржавање Правилника о безбедном извођењу планинарских активности ПСС: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

Организатори: Славица Илић 0637448735; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. и Милутин Илић 063510503; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.