Полазак је у суботу, 22. априла 2017. године, у 7.30 часова, испред Дома омладине у Панчеву. Акција је традиционална и почиње од села Шушара, а завршава се у Гребенцу, односно у Старој Паланци.

Загајичка брда су предео изузетно занимљивог и необичног рељефа, са којих се пружа леп панорамски поглед на Делиблатску пешчару, вршачке планине и Карпате. Први део пешачења завршава се након 10 км, у селу Гребенац, родном месту Васка Попе. Учесници слабије кондиције овде могу завршити пешачење, направити паузу и даље наставити аутобусом до „Ђавољег моста“ где ће сачекати остатак групе која ће други део стазе од додатних 7 км препешачити занимљивим пределима поред мртваје Караша и канала ДТД. Након завршетка пешачења одлазимо до Старе Паланке и остатак времена проводимо у рибљим ресторанима на Дунаву.

Посебну атракцију ове акције представља сусрет са заштићеном врстом цвећа – гороцветом којим су обрасле поједине падине загајичких брда. Подсећам учеснике да је брање најстрожије забрањено.

Цена: 800 дин.

Пријаве су могуће само уз уплату, на састанцима Друштва, четвртком од 19 до 20.30 часова, у Дому омладине у Панчеву. На акцији могу учествовати само учесници са плаћеном чланарином за 2017. годину.

Додатне информације: 063/250-398 Милан Глумац

U BOJAMA RUJA, 1.OKTOBAR 2022.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.